Het begin van iets bijzonders
Uitzonderlijke verhalen ontstaan soms uit iets heel gewoons. Zoals Rob Reizevoort die op school nooit stil kon zitten, overliep van enthousiasme, energie en creativiteit. Uitzonderlijke verhalen hebben ook meestal iets van toeval. Een moment dat iemand iets bedenkt, inspiratie opdoet, of iemand ontmoet die hem verder helpt. En soms is het alles tegelijk.
“Ik wist als tiener niet wat ik wilde en kwam door een toevallige opmerking van een broer op de koksopleiding terecht. Ik had het geluk dat ik direct terecht kwam bij een bedrijf waar op een mooi niveau en ambachtelijk werd gekookt. Dat greep me meteen. Die producten, technieken en smaken, de aandacht, zorg en toewijding. Het paste vanaf het allereerste moment bij me. Het voelde als thuiskomen in die keuken, als een liefde die ik ontdekte die mij de rest van mijn leven zou blijven inspireren.”
Sterrenkeuken
Na zijn eerste kennismaking met fine dining groeide Rob door, verdiepte zich in mooie gerechten, klassiek ambacht en vernieuwende technieken en kon zijn laatste stage lopen bij een sterrenzaak.
“Mijn begeleider op mijn eerste stage zag het in me zitten en zette zijn netwerk in om mij verder te helpen richting die laatste stage. Dat was nog in de tijd van 100-urige werkweken waarbij je alle extra werkdagen in een sterrenkeuken zag als investering in jezelf. Zo voelde het voor mij ook echt en ik heb tot op de dag van vandaag plezier van de lessen die ik daar leerde. De sfeer en gedrevenheid grepen me, het streven naar perfectie in elk detail paste bij me en de perfecte producten en schitterende gerechten zouden me nooit meer loslaten. Ik had mijn pad gevonden.”
Het pad en jouw weg
Je pad vinden is stap 1. Jouw eigen weg volgen, een routekaart op basis van jouw leven, smaak en signatuur, dat is de werkelijke uitdaging.
“Ik werkte na mijn opleiding in goede restaurants en leerde alle kantjes in de keuken kennen. Halverwege de 20 kreeg ik kinderen en wist ik dat ik dat niet wilde combineren met de lange werkweken in de keuken als ik de vader wilde worden die ik wil zijn. Ik zag in dat ik niet in de keuken kon blijven werken zoals ik dat deed.”
Het pad splitste af. Maar Rob was niet van plan zijn weg te verlaten en zag kansen door net een andere richting te kiezen.
“Ik kwam in contact met een ondernemer die een cateringtak wilde oprichten. Die uren leken me beter te passen bij mijn gezinsleven. Ik zag een kans om beide liefdes te combineren.”
Kreeft bijt kibbeling
De uren pasten misschien beter (hoewel ook dat al snel tegen bleek te vallen als ondernemer), het product was niet altijd een match. De liefde van Rob voor verfijning, aandacht voor detail en creativiteit werd getest.
“We verzorgden partijen voor alle segmenten. Van eenvoudig tot fine dining. Het probleem is dat ik vind dat je geen kibbeling moet verkopen als je een avond later kreeft serveert. Dat matcht gewoon niet in mijn beleving. Je moet als bedrijf uitstralen wie je bent en wat je doet en daar voor gaan staan. Ook in aankleding en service. Mijn compagnon begreep het probleem en trad terug. Ik nam het bedrijf over met de ambitie om de beste van de regio te worden en een droom om een uitzonderlijk culinair niveau naar de catering te brengen.”
Het verhaal
De paradox: om culinair meer te kunnen bieden moest Rob de keuken uit en zijn verhaal aan de man brengen.
“Ik pakte de sales op. Dat klinkt misschien als een vreemde stap, maar ik wist precies wat we in huis hebben en wat er nog meer mogelijk is. Dat verhaal moest eerst naar buiten worden gebracht voor we die events en diners daadwerkelijk konden organiseren. Het niveau steeg, de markt was er klaar voor en de diners op het niveau die ik voor ogen had sloegen aan.”
De zoon
Ook deze weg kende een onvermijdelijke afslag. De vraag groeide en het niveau steeg. Rob merkte dat hij nodig was in de keuken om de volgende stap te zetten in verfijning en originaliteit. Hij maakte plaats, precies op het moment dat zijn zoon Niels er klaar voor was om in te stappen op zijn positie.
“Niels leek een broekie op zijn 21e, maar hij liep hier vanaf zijn 12e elk vrij moment rond om kratten te sjouwen, mee te werken en auto’s te wassen. Ik wist dat hij exact doorhad wat ik wilde, waar wij aan toe waren, wie wij zijn en hoe hij dat verhaal moest vertellen. Zijn oprechte aandacht voor de klanten, gevoel voor sfeer en detail en scherpe oog voor de organisatie ontketende mijn creativiteit in de keuken.”
De dochter
Het niveau steeg. De klanten die daarbij horen wisten Rob te vinden. En het niveau van de events steeg.
“Daar hoort ook een bepaalde aankleding bij. Originaliteit, klasse en stijl met hetzelfde gevoel voor detail en de aandacht en liefde die ik ook aan mijn gerechten geef. Mijn geluk was dat mijn dochter Daniëlle na het afronden van haar studie fotografie zich graag wilde richten op de styling van onze events. Zij werkte ook altijd al mee, kent mijn koken als geen ander, weet welke betovering en verleiding ik zoek als wij iets organiseren en laat niets aan het toeval over. Alles viel op zijn plek toen zij de styling oppakte. Dat geeft ons de vleugels om de volgende stap te zetten in full-service events waarbij je vanaf het allereerste contact tot en met het allerkleinste detail de kracht, warmte, aandacht en klasse van de familie Reizevoort mag beleven. Dat geeft een gevoel en een drive die nergens mee is te vergelijken. Dat krijgen we ieder event opnieuw terug van onze klanten.”
Aangenaam
Nieuwsgierig naar voorbeelden van onze events, ideeën voor een diner en de mogelijkheden op maat van All Class Kitchen Art Events? Laten we dan kennis maken. Neem contact met ons op om samen uit te vinden hoe we tot de mooiste en meest persoonlijke match kunnen komen.